Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Το παραμύθι του αέρα

Ένα παραμύθι που έγραψαν και εικονογράφησαν οι μαθητές

 Το παραμύθι του αέρα

Μία μέρα με πολύ αέρα και βροχή, ένα κορίτσι που το έλεγαν Μυρτώ ήθελε να παίξει στην αυλή του σπιτιού της. Επειδή φυσούσε πολύ, η Μυρτώ ένιωθε στεναχωρημένη που ο καιρός χάλασε το παιχνίδι της.

Αποφάσισε να φορέσει αδιάβροχα ρούχα και ξεκίνησε να μαλώνει τον αέρα:

«Κύριε αέρα, γιατί μου χαλάς το παιχνίδι;»

Ο αέρας χαμογέλασε και της είπε: «Σε αυτή την πόλη, δεν υπάρχουν λουλούδια. Για να φυτρώσουν θέλουν βροχή, φως και αέρα.»

Η Μυρτώ τότε σκέφτηκε να φτιάξει ένα μικρό κηπάκι. Έριξε στο χώμα σπόρους και ζήτησε από τον αέρα να τους βοηθήσει να φυτρώσουν.

Ο αέρας φύσαγε μέρες και νύχτες για τη Μυρτώ, ώσπου φύτρωσαν τα λουλούδια της. Ήταν σκυλάκια, τριαντάφυλλα, μαργαρίτες και η αυλή της έγινε υπέροχη.

Η Μυρτώ είπε στον αέρα πως είναι αξιολάτρευτος. Από τότε, έπαψε να μαλώνει μαζί του και τις δύσκολες μέρες που φυσά του χαμογελά από το παράθυρο του σπιτιού της.

***

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Δημιουργώ και Καινοτομώ»

Τίτλος προγράμματος: «Ο αέρας»

Δράση: Δημιουργία παραμυθιού από τους μαθητές/τριες. Οι μαθητές/τριες ξεκινώντας με την φράση: «Μια μέρα με πολύ αέρα....» συνεχίζουν την ιστορία και δημιουργούν το δικό τους παραμύθι. Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες εικονογραφούν το παραμύθι τους.

Παιχνίδι:

Εάν θέλετε, μπορείτε να θυμηθείτε το παραμύθι τοποθετώντας τις ζωγραφιές του στη σωστή σειρά (χρονική διαδοχή γεγονότων).

Το παραμύθι του αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.