Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι

 

Εικαστικό εργαστήριο.

"Το Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι είναι ελαιογραφία του Ολλανδού ζωγράφου της Χρυσής Εποχής Γιοχάνες Βερμέερ, ζωγραφισμένη περί το 1665. Έχοντας διάφορα ονόματα κατά τη διάρκεια των αιώνων, έγινε γνωστή με τον σημερινό της τίτλο στα τέλη του 20ού αιώνα από το μεγάλο μαργαριταρένιο σκουλαρίκι που φορούσε η κοπέλα. Το έργο βρίσκεται στη συλλογή του Μαουριτσχάους στη Χάγη από το 1902 και αποτελεί αντικείμενο διαφόρων λογοτεχνικών έργων. Το 2006, το ολλανδικό κοινό το επέλεξε ως τον πιο όμορφο πίνακα στις Κάτω Χώρες." *(1)


Εμπνευσμένοι από το έργο, οι μαθητές/μαθήτριες εκφράζονται μέσω ατομικών ιχνογραφημάτων (ζωγραφική με μαρκαδόρους για την απόδοση του κοριτσιού και με πινέλα και δαχτυλομπογιές για το φόντο).*(2)

Ώρα για παιχνίδι!

Προσπάθησε να συνθέσεις το παζλ.

"Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι" 

**********

*(1): Πηγή πίνακα και πληροφοριών: https://el.wikipedia.org/wiki/. Ανακτήθηκαν στις 25/01/2023 και χρησιμοποιούνται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. 

*(2): Πηγή ιδέας: Ομάδα στο fb: «Παιδικός πλανήτης», ανάρτηση 20/01/2023 με αναφορά στο κέντρο δημιουργίας μάθησης και καινοτομίας "Kaleidoscopio".  Ευχαριστούμε θερμά.