Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

make a wish...

 "Κάνε μία ευχή"

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων "Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη", επιλέξαμε την υλοποίηση εργαστηρίου με τίτλο: "MAKE A WISH- ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ"

ΜΕΣΑ και ΥΛΙΚΑ:

Το υλικό που λάβαμε ταχυδρομικά από το Ίδρυμα Κάνε μια Ευχή (Make-A-Wish Foundation) και ποικίλα υλικά εικαστικής έκφρασης.

ΣΤΟΧΟΙ:

Η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης των μαθητών/τριών απέναντι στο «άλλο», στο διαφορετικό. Η ενθάρρυνση της εθελοντικής φιλανθρωπικής δράσης. Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών/τριών. Η εξοικείωσή τους με τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Γνωριμία με το έργο και τη δράση του Ιδρύματος «Κάνε μία ευχή». Παρατήρηση του υλικού που μας έχει αποσταλεί. Καταστάσεις προβληματισμού, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων.

Εμπλοκή γονέων και μαθητών σε εθελοντικές δράσεις φιλανθρωπίας-αλληλεγγύης. Αγορά/απόκτηση (όσων επιθυμούν) του αστεριού του «Make a wish» κι ενίσχυση του φιλανθρωπικού του έργου.

Εικαστική έκφραση και δημιουργία. Ομαδο-συνεργατική δημιουργία αφίσας/αστεριού για το «Κάνε μία ευχή». Αποστολή της δημιουργία μας, ως ένδειξη εκδήλωσης της αγάπης μας, και -συνακόλουθη- συμμετοχή μας στο διαγωνισμό του.

 

Εικαστική έκφραση και δημιουργία. Φύλλο εργασίας για το portfolio, εμπνευσμένο από την αφίσα του Ιδρύματος "Κάνε μία ευχή". Θέμα: "Σχεδίασε το Αστέρι σου!". Ατομικά ιχνογραφήματα με μαρκαδόρους.
Δράσεις, Χριστούγεννα 2021