Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

"Νυχτολούλουδα"

"Νυχτολούλουδα"

Τα νυχτολούλουδα με τη μυστηριώδη τους ομορφιά και το άρωμά που αναδύουν δεν μένουν απαρατήρητα. Η φύση και οι εικόνες της αποτυπώνονται όμορφα στην εικαστική μας δημιουργία.
Ζωγραφίζουμε νυχτολούλουδα
πολύχρωμα, ξεχωριστά, ιδιαίτερα,
χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας και χρώματα που αγαπούμε. Δεν περιοριζόμαστε σε φόρμες. Ο καθένας τα σχεδιάζει με το δικό του τρόπο.
Σιγά, σιγά ξεκινούμε να γεμίζουμε το νυχτερινό μας φόντο κολλώντας τα. Προσθέτουμε λίγα ακόμη για να ολοκληρωθεί το έργο. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιούμε μικτή τεχνική. 
 Το φόντο είναι μαύρο κάνσον βαμμένο πουαντιγιέ με τέμπερα. Τα λουλούδια είναι ζωγραφισμένα σε χαρτί με μαρκαδόρους και κηροπαστέλ. Αφού πλαστικοποιηθούν, για να δείχνουν γυαλιστερά, τα κολλούμε στο φόντο. 
Αν περισσέψουν λουλούδια, τα αξιοποιούμε φτιάχνοντας μόμπιλ. Χρησιμοποιούμε σπάγγο
και χάντρες και διακοσμούμε το χώρο κρεμώντας τα. 
 Η ομαδική μας σύνθεση
 για τον ερχομό της Άνοιξης.
Μια ιδέα που μας άρεσε πολύ, τη βρήκαμε στην ακόλουθη πηγή και επιλέξαμε να την υλοποιήσουμε.
Πηγή:
το ιστολόγιο ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ
1. για την ομαδική σύνθεση
2. για το μόμπιλ
ευχαριστούμε θερμά!

"Σαρακοστή"

"Κυρά Σαρακοστή"

 Εμπνευσμένοι από τη λαϊκή μας παράδοση και τα έθιμα του τόπου μας, χρησιμοποιούμε τη δημιουργική μας φαντασία  και αποδίδουμε στα έργα μας μια πιο σύγχρονη οπτική.

Στις δημιουργίες μας διαλέγουμε πολλά χρώματα και ανακατεύουμε υλικά, όπως μαρκαδόρους και κηρομπογιές, για ένα φωτεινό αποτέλεσμα που θυμίζει τα ζωηρά χρώματα της επερχόμενης Άνοιξης! 
Άλλωστε η Άνοιξη είναι άμεσα συνυφασμένη με την έννοια της ανάτασης της φύσης και την ευρύτερη έννοια της Ανάστασης.
Καλή Σαρακοστή!