Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Γεωμετρία και Τέχνη

 


Γεωμετρία και Τέχνη

Στο πλαίσιο της ευρύτερης θεματικής προσέγγισης των επίπεδων γεωμετρικών σχημάτων, οι μαθητές/μαθήτριες εισήχθησαν σε βασικές γεωμετρικές έννοιες, απαραίτητες για την κατανόηση και τη δημιουργία του σχήματος του κύκλου, του ημικυκλίου και του τριγώνου.

Η επανάληψη κι εμπέδωση των άνωθεν εννοιών επιλέξαμε να γίνει μέσω του Δ' Θεματικού Πεδίου: Παιδί, Δημιουργία και Έκφραση, εστιάζοντας στις εικαστικές τέχνες.

Ανατρέξαμε στο διαδίκτυο και ξεχωρίσαμε μια εικαστική δημιουργία του σύγχρονου Χιλιανού καλλιτέχνη Matias Krahn Uribe, την οποία και προσπαθήσαμε να αποδώσουμε μέσω μιας ομαδο-συνεργατικής σύνθεσης (ζωγραφική με μαρκαδόρους για τα μοτίβα και κηροπαστέλ για το φόντο). Βάση του έργου μας αποτέλεσαν σύμβολα, τα οποία δημιουργήθηκαν με το σχήμα του κύκλου, του τριγώνου και του ημικυκλίου.

(στάδια δημιουργίας)

(η δημιουργία μας)

********** 

Η εικόνα του έργου του Matias Krahn Uribe ανακτήθηκε από το διαδίκτυο στις 20/01/2024 και χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον δημιουργό.


Matias Krahn Uribe