Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Αποκριά 2024: εικαστικές δημιουργίες ΙΙΙ

 

Ο Αλέξανδρος Χάτσιος είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης με μακρύ βιογραφικό στον χώρο της τέχνης, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε σεμινάρια χορού-κίνησης και κινηματογράφου, σε δύο ταινίες μικρού μήκους, σε τηλεοπτικό σίριαλ και στη χριστουγεννιάτικη παράσταση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η μουσικότητα της ψυχής του μεταφέρεται ενίοτε και στα πλήκτρα του πιάνου, έχοντας παρουσιάσει ελεύθερους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη.

Ως απόλυτα δημιουργικό άτομο που είναι, αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του στο να αποτυπώνει στο χαρτί, είτε με λόγια είτε με εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα. Ορισμένες από τις αυτόματες καταγραφές της ψυχής του, μικρά αριστουργήματα του ταλέντου και της καλλιτεχνικής διαδρομής ενός ατόμου με σύνδρομο Down, παρουσιάστηκαν στους μαθητές/μαθήτριες. Αφού τα επεξεργάστηκαν, ξεχώρισαν το έργο του με τίτλο «Αρλεκίνος» (2022) για να εμπνεύσει τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες. Τον ευχαριστούμε θερμότατα που μας επιτρέπει να κάνουμε χρήση των έργων του στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πράξης και να διευρύνουμε το πνεύμα μας καθώς ανακαλύπτουμε το πηγαίο του ταλέντο.

Οι δημιουργίες μας είναι ιχνογραφήματα με μαρκαδόρους (για τη μορφή) και κηροπαστέλ (για το φόντο):



Το έργο που μας ενέπνευσε:

«Αρλεκίνος», 2022, Αλέξανδρος Χάτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.