Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Έργο αρ. 425 (2022), Τάκης Χάτσιος

Ο ζωγράφος-γραφίστας Τάκης Χάτσιος ήταν ο εισηγητής της 6ης ενδοσχολικής επιμορφωτικής συνάντησης με θέμα «Γεωμετρία και τέχνη. Εισαγωγή στον μαγικό κόσμο των σχημάτων», που  διωργανώθηκε από το σχολείο μας στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφωτικών δράσεων 2021-2022.

Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος γράφει: <<Το σχέδιο αυτό προέκυψε από τις "μουτζούρες αμηχανίας" που έκανα κατά την διάρκεια διαμόρφωσης του πλάνου εισήγησής μου για την συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς! Ψηφιοποιήθηκε και χρωματίστηκε κατόπιν στον Η/Υ αποκαλύπτοντας μια φιγούρα μέσα στη φιγούρα, ίσως το μικρό παιδί που αναζητούσα μέσα μου εκείνη τη στιγμή.

Το θέμα της εισήγησης που επέλεξα όμως δεν είχε να κάνει με την χωρίς κανόνες σχεδίαση αλλά με την γνώση, την αναζήτηση και την εμπέδωση βασικών εννοιών και εργαλείων που βοηθούν στην δημιουργία και διευρύνουν με "ασφάλεια" τα όρια της φαντασίας των μικρών και μεγάλων εν δυνάμει καλλιτεχνών.
Αφιερώνεται σε όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά που έχουν δημιουργήσει ή θα δημιουργήσουν ανακαλύπτοντας κάποια από τα έργα μου...>>

Το συγκεκριμένο έργο μας το παραχώρησε, προκειμένου να το αξιοποιήσουμε στην τάξη.
Κατόπιν επιθυμίας των μαθητών/μαθητριών, κι αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του έργου (περιγραφή αυτού, έκφραση των συναισθημάτων που μας δημιουργεί, το μήνυμα του καλλιτέχνη μέσω της δημιουργίας του, φύλλο εργασίας ως άσκηση παρατηρητικότητας/αναπαραγωγής των χρωματικών μοτίβων με περιθώριο αυτοσχεδιασμών, ωστόσο), προσπάθησαν να το αποδώσουν με τον δικό τους τρόπο. Τα έργα τους είναι εξαιρετικής ομορφιάς και το καθένα αποτελεί μία ξεχωριστή αποτύπωση.
και τα έργα των πιο μικρών παιδιών:
Εικαστικές δράσεις, Μάιος 2022. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.